Press release in Finnish / 14.06.07

So it seems today we start to “officially” spread the world. Together with Amnesty we have drafted this press release:

banner

Taideteollisen korkeakoulun Medialaboratorio on suunnitellut ja tuottanut Amnestyn Suomen osastolle kidutuksen vastaisen No Torture Here! -verkkokampanjan.

Englanninkielinen sivu hyödyntää vapaasti käytössä olevaa verkkoteknologiaa, joka on käyttäjille helppoa ja ilmaista. Sivua rakennettaessa on käytetty hyväksi mm. kuvien ja videoiden julkaisupalveluja sekä karttapalveluja.

Kampanjasivulla olevalle kartalle ihmiset pystyttävät lipun, jolla he julistavat haluamassaan paikassa “No Torture Here!” eli “Täällä ei kiduteta!”. Tapahtuma dokumentoidaan joko valokuvan tai videon avulla, ja dokumentaatio jaetaan sivulla muiden käyttäjien kanssa.
Ihmiset ilmaisevat näin mielipiteensä samaan tapaan kuin allekirjoittaessaan Amnestyn vetoomuksen. Kuvat ja videoklipit kuitenkin korostavat kampanjan yhteisöllisyyttä ja sidonnaisuutta tiettyyn fyysiseen paikkaan. Sivu on sosiaalinen mielenilmaus, jolla on mielenkiintoista käydä myös oman osallistumisen jälkeen katsomassa muiden osallistujien lippuja.

Verkkosivun rakentaminen Amnestylle oli osa Medialaboratorion “New media and the third sector” -nimistä opintoprojektia, jossa opiskelijat tutustuivat kansalaisjärjestöjen toimintaan ja ideoivat uutta mediaa hyödyntäviä toimintatapoja kolmannelle sektorille.
Projektiin osallistuivat uuden median maisteriopiskelijat Turo Drakvik, Richard von Kaufmann, Miska Knapek, Anne Naukkarinen, Tuomo Tarkiainen, Jukka Vallisto ja Melanie Wendland. Opettajina toimivat Andrea Botero Cabrera ja Teemu Leinonen.

“Verkkokampanjan suunnittelu Amnestylle oli haastavaa, sillä kampanja kattaa samanaikaisesti useita kidutukseen liittyviä aiheita sekä kansainvälisellä että kansallisella tasolla”, opiskelijat toteavat.
Tiimistä löytyi kuitenkin asiantuntemusta ja kokemusta monelta alalta, ja muu tarpeellinen opittiin projektin kuluessa.

Amnestyn kampanjasivun kanssa samanaikaisesti on käynnissä No Torture Here! -viirikampanja. Viirejä allekirjoitetaan kesän mittaan useissa yleisötapahtumissa.

Kampanjasivu:
www.notorturehere.org

Kampanjan esittelyvideo:
www.youtube.com/watch?v=rFxD2HpgJdM

Käyttöopas-video:
www.notorturehere.org/howto.html

Kampanjan tiedote:
www.tinyurl.com/2yxnyn

Tiedustelut:
Noora Jokinen
Viestintäpäällikkö
Amnesty International, Suomen osasto
noora(at)amnesty.fi

Andrea Botero Cabrera
Opettaja
Taideteollinen korkeakoulu
aboter(at)uiah.fi

This entry was posted in Amnesty: Concept, Announcement. Bookmark the permalink.